Idea Ringkas Dekorasi Rumah agak lebih menarik


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera dari saya, editor Lamandeco. Selamat bertemu kembali dalam siri dekorasi rumah dan laman. Kali ini, saya ingin berkongsi tips dan panduan ringkas yang mungkin berguna untuk anda yang sibuk dan inginkan rumah anda sentiasa kemas dan cantik. 

Bagi anda yang inginkan kediaman anda kelihatan cantik, elegan dan bergaya, di sini saya ingin berkongsi beberapa idea ringkas bagi dekorasi rumah agar lebih menarik.

Pertama; Jangan Takut Untuk Lakukan Satu Perubahan. Sesuatu dekorasi mungkin tidak akan berjaya sekiranya anda tidak berani mencuba. Dalam melaksanakan sesuatu idea atau konsep yang baru, anda tidak boleh lari melakukan kesilapan, namun ia bukannya menjadi batu pengahalang untuk anda terus cuba membuat penambahbaikan.

Kedua; Selalu membuat rujukan samaada melalui laman deko, majalah, program tv, cd dekorasi dan sebagainya. Bagi anda yang inginkan panduan mudah dekorasi, saya syorkan mendapatkan buku panduan digital "Dekor Bajet" yang bernilai RM 27..untuk anda membuat rujukan nanti.

Ketiga; tetapkan bajet untuk sesuatu dekorasi yang diinginkan. Sebagai contoh untuk ruang tamu Rm 5 ribu, dapur RM 6 ribu, bilik tidur RM3 ribu..anda yang tentukan bajet mengikut kemampuan. Survey terlebih dahulu perabot yang ingin anda beli sebelum anda membuat pembelian. Perabot yang mahal tak semestinya menjamin kesempurnaan, kadang barangan perabot terpakai pun tampak elegen sekiranya anda bijak mengaplikasinya dalam ruang.