Tips dan Panduan dekorasi Apartment


Assalamualaikum, kali ini saya akan membincangkan mengenai tips menghias kediaman jenis apartment atau kondo, seperti yang sedia maklum menghias dan mendekorasi apartment sememang memerlukan kreativiti dan sentuhan tersendiri supaya ruang tampil lebih eksklusif.

Tips dan Panduan

Pertama; anda perlu memberi perhatian kepada keseimbangan dan keharmonian, dalam erti kata lain Perabot, aksesori hiasan, dan kemasan perlu seiring dengan dekorasi. Cuba lihat hiasan dan kemasan ruang apartment sepertimana gambar di bawah, melihatkan kreativiti pemilik, Namun tidak semestinya padanan warna dan hiasan perabut tak semestinya 100% sama..

Kedua; Bagi ruang tamu, seeloknya pilihlah warna dinding yang terang bagi menampakkan keluasan sesuatu ruang. Padankan warna dinding ruang tamu dengan bantal hiasan pada sofa atau hamparan (karpet ) pilih warna yang matching.


tidak semestinya perabot atau aksesori hiasan dalaman yang mahal, anda seharusnya bijak dalam membuat pilihan. (jangan membazir). Bagi yang mementingkan gaya dan kualiti , semestinya yang mahal menjadi pilihan.

ketiga; sesuaikan ukuran perabot dengan bilik. Jika bilik anda kecil, anda perlukan perabot bersaiz kecil juga. Gantung lukisan atau karya seni bersaiz besar untuk mencipta ilusi sebuah bilik yang luas. sewajarnya ketika menghias ruang itu.